Rosenauer Schnaps

Povestea schnaps-ului  Rosenauer poate fi usor confundata cu istoria sasilor transilvaneni cunoscuti drept oameni harnici si gospodari, care odata veniti si stabiliti in zona vechiului fort roman de la Cumidava (cavalerii Teutoni – sec XIII) au adus cu ei traditiile si obiceiurile pe meleagurile Tarii Barsei. Printre retetele mostenite de acestia, se regaseste schnaps-ul obtinut prin distilarea fructelor, batura traditionala raspandita in toata Europa aflata sub influenta Imperiului Austro-Ungar.

Fie ca gustati un Enzian la poalele Alpilor, un Stamperl in umbra Muntilor Padurea Neagra sau un Doppelkorn savurat cu un ciolan de porc cu sauerkraut si piure de mazare in Berlin, aceeasi reteta traditionala si aceeasi calitate germana o veti gasi si la  Rasnov, in fiecare pahar de Rosenauer.

La concurenta cu tuica, palinca sau vinars-ul, schnaps-ul si-a gasit intotdeauna loc de cinste pe mesele instarite ale locuitorilor burgurilor  transilvanene.

Sasii rasnoveni distilau zmeura ce se gaseste din abundenta in padurile tarii Barsei obtinand Himbeerschnapps–ul, ciresele din livezile lor sau perele aduse tocmai din Tara Romaneasca, trecand muntii spre Campulung Muscel sau Curtea de Arges. 

Rosenauer Schnaps doreste sa readuca acesta bautura fina in cele mai selecte baruri, restaurante si locatii din Romania. Fie ca este distilat din cirese, zmeura sau pere Williams, schnaps-ul Rosenauer respecta vechea traditie germana originara de pe malurile Rinului, pastrata din generatie in generatie de putinii urmasi ai colonistilor sasi.

Produse ale acestui producator
Schnaps de pere Rosenauer 0.7 L
Vizualizare rapida
Rosenauer Schnaps
97.9 LEI
Schnaps de cirese Rosenauer 0_7 L
Vizualizare rapida
Rosenauer Schnaps
97.9 LEI
Schnaps de zmeura Rosenauer 0_7 L
Vizualizare rapida
Rosenauer Schnaps
97.9 LEI

Acest site a fost construit in cadrul proiectului “Implementarea unor sisteme informatice de comert electronic si plati electronice securizate in scopul cresterii productivitatii firmei” realizat prin POS CCE 2007-2013, Axa prioritara III “Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public”, Domeniul Major de Interventie 3: Sustinerea E-Economiei, OPERAŢIUNEA 2: “Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii on-line pentru afaceri.“
Pentru mai multe informaţii despre programele cofinanţate de Uniunea Europeană, puteți accesa www.fonduri-ue.ro
Conținutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Copyright © 2019  www.gourmet-online.ro. Toate drepturile rezervate.