Termeni si conditii
Site-ul www.gourmet-online.ro, denumit in continuare “gourmet-online.ro”, este detinut si administrat de societatea comerciala GOURMET ONLINE S.R.L., denumit in continuare “GOL”, avand urmatoarele date de identificare: sediul social in Bucuresti, str. Barbu Vacarescu nr. 313-321, Parter, Corp B, camera 1, Sector 2, Cod Unic de Inregistrare RO 15943460, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J 40/16050/2003, tel. 0771 111 111,  e-mail: office@gourmet-online.ro, reprezentata de Dl. Dorian Ciubuc, in calitate de Administrator. 
Pentru orice Client, navigarea pe site-ul www.gourmet-online.ro, urmata de lansarea unei Comenzi, echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea clauzelor si prevederilor din prezentul document: Termeni si Conditii, dupa cum acestea sunt descrise mai jos.
GOL isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul site-ului, precum si Termenii si Conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila, ci doar prin actualizarea lor pe Site.
In caz de divergenta sau neintelegeri intre GOL si Client, se vor aplica Termenii si Conditiile valabile la momentul lansarii Comenzii.
 
PREAMBUL: Definitii
 
Campanie – actiunea de expunere pe site, in scop comercial, a unui numar finit de Produse in stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp, stabilita si anuntata de catre Vanzator;
 
Client - persoana fizica/juridica ce lanseaza o Comanda pe Site-ul gourmet-online.ro;
 
Comanda - documentul electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client, prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si pentru care urmeaza sa faca plata, dupa cum este informat pe site-ul gourmet-online.ro;
 
Contract - Comanda lansata electronic de catre un Client si pe care Vanzatorul, potrivit Obiectului de Activitate prezentat mai jos, este de acord sa o onoreze, vanzand si livrand Produsele, asa cum acestea au fost comandate de catre Client, iar Clientul, este de acord sa le achizitioneze si sa onoreze plata facturii pentru respectivele Produse, dupa cum acestea au fost emise de Vanzator;
 
Continut - toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate si accesate, prin utilizarea unui echipament  electronic; informatii legate de Produse si tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada; informatii legate despre Promotii/Campanii Promotionale derulate de Vanzator;
 
Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza serviciul de curierat rapid pentru Vanzator;
 
Produs/Produse - orice articol inclus de Vanzator pe Site si/sau orice articol mentionat in Comanda Clientului, care a fost aprobat de catre Vanzator si pe care acesta urmeaza sa-l livreze catre Client;
Specificatii – descrieri si/sau prezentari ale Produselor, asa cum acestea sunt precizate pe Site-ul gourmet-online.ro;
 
Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Produs de catre Vanzator catre Cumparator, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri/banca emitenta agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare;
 
Vanzator – societatea Gourmet Online S.R.L.;
 
Utilizator  – orice persoana care viziteaza site-ul gourmet-online.ro;
 
 • Obiectul de activitate
Vanzatorul posteaza pe Site Produse si pretul lor de vanzare, asigurand totodata plasarea de Specificatii despre acestea pentru corecta informare a Utilizatorilor. Utilizatorul viziteaza site-ul gourmet-online.ro si poate lua decizia de a lansa o Comanda ce devine Contract intre acesta si Vanzator – supusa fiind Termenilor si Conditiilor prezentate in acest document.
 
 • Drepturile de proprietate Intelectuala
Continutul site-ului gourmet-online.ro, constand in: imagini, texte, elemente de grafica web, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, sunt integral proprietatea GOL si sunt aparate de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul proprietarului a oricaror elemente, dintre cele enumerate mai sus, se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Gourmet-online.ro si logo-ul gourmet-online.ro sunt marci inregistrate ale S.C. Gourmet Online S.R.L.
GOL poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului gourmet-online.ro.
Utilizarea pe gourmet-online.ro a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. Gourmet-online.ro nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului Site-ului.
 
 • Exonerarea de raspundere
GOL nu garanteaza ca Site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la gourmet-online.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste Site-ul pe riscul propriu, gourmet-online.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. GOL nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.
GOL nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site-ul gourmet-online.ro, acestea fiind puse la dispozitia GOL de catre furnizori.
Informatiile incluse pe gourmet-online.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre Specificatiile publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa office@gourmet-online.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.
Gourmet-online.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse care sunt afisate pe site si care in urma unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezinta preturi evident eronate la unele Produse. Intr-un astfel de caz, gourmet-online.ro este obligat sa-l informeze pe Utilizatorul care a lansat Comanda imediat ce a observat eroarea tehnica respectiva.
 
 • Prelucrarea datelor cu caracter personal
GOL este inregistrata in Registrul Operatorilor de Date cu Caracter Personal sub numarul 37188.
Categoriile de date personale prelucrate sunt: numele si prenumele, data nasterii, telefon/fax, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail.
Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe gourmet-online.ro, va primi comunicari comerciale din partea gourmet-online.ro doar in masura in care si-a dat consimtamantul expres, selectand optiunea corespunzatoare.
Datele colectate de Vanzator cu privire la newslettere si alertele sunt confidentiale. Gourmet-online.ro va putea selecta Utilizatorii carora le va trimite newslettere si alerte. 
Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, gourmet-online.ro are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.
Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, reclama, marketing, publicitate, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind situatia contului lor de pe gourmet-online.ro, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor.
Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a gourmet-online.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre gourmet-online.ro si colaboratorii sai, pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata bancara.
Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a  se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale. Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal. Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnate si datate, inaintata catre sediul GOL.
Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii Comenzilor.
Gourmet-online.ro nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare informatii confidentiale: date despre conturi bancare, parole personale etc. 
 
 • Inregistrarea ca Utilizator
Pentru crearea unui cont pe site-ul gourmet-online.ro, Utilizatorul are obligatia de a folosi o adresa de E-mail valida. Gourmet-online.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatia in care constata ca Utilizatorul a introdus informatii neconforme sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.
 
 • Pretul
Pretul final platit de Client va fi format din pretul Produsului, asa cum este afisat pe site, plus cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. 
Toate preturile aferente Produselor comercializate prin intermediul site-ului gourmet-online.ro sunt exprimate in Lei si contin T.V.A.
 
 • Comanda
Pentru a activa serviciul „Comanda”, Utilizatorul trebuie sa seteze detaliile de Comanda: unde sa fie livrata, modalitatea de expediere si modalitatea de plata, contul sau de Utilizator si cum sa fie contactat pentru confirmarea Comenzii. Aceste setari introduse de Utilizator vor fi retinute si folosite ori de cate ori Utilizatorul va emite o noua Comanda, decat daca Utilizatorul insusi nu va modifica respectivele setari (setarile pot fi modificate oricand).
Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte; in caz contrar va suporta consecintele furnizarii de date eronate: Comanda intarziata, transmisa la adresa gresita etc). Gourmet-online.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse gresit, din care pot rezulta erori de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.
Pentru finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant gourmet-online.ro (printr-un mijloc disponibil convenabil ambelor Parti: e-mail/telefon), sa-l contacteze in cel mai scurt timp de la plasarea Comenzii pe Site-ul gourmet-online.ro, pentru confirmarea Comenzii. Contactarea de catre reprezentantul gourmet-online.ro este doar o confirmare de primire a solicitarii de comanda din partea dvs. si o ultima verificare. 
Contractul dumneavoastra de a cumpara Produsele nu este incheiat complet pana cand nu veti fi primit un e-mail care sa va anunte ca Produsele au fost expediate.
Gourmet poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:
 • Esuarea/invalidarea tranzactiei online;
 • Neacceptarea Tranzactiei de catre banca emitenta a cardului Clientului;
 • Date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 • Livrari consecutiv esuate catre Client;
 • Alte motive obiective: in cazul in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si nu exista suspiciuni ale Vanzatorului cu privire la modalitatea de plata din partea Clientului.
In anumite situatii si pentru motive bine justificate, gourmet-online.ro isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor din Comanda. In acesta situatie, gourmet-online.ro va anunta Clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului si vor putea conveni impreuna daca Comanda mai este mentinuta de catre Client pentru cantitatile modificate, sau nu.
Contractul se considera incheiat intre Client si gourmet-online.ro in momentul primirii de catre Client de la gourmet-online.ro, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.
 
 • Facturare – Plati
Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o Factura pentru Produsele/Serviciile livrate; obligatia Clientului fiind, alaturi de selectarea Produsului/Produselor, sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii in conformitate cu legislatia in vigoare: sa completeze toate campurile cu informatii referitoare la identificare zona/localitate si adresa, optiuni de plata.
Prețul unui Produs se compune din :
 • Pretul Produsului (este pretul de catalog al Produsului, continand si T.V.A.)
 • Taxa de livrare (in calculul distantei de incadrare al localitatii se va folosi schema distantelor fata de Bucuresti asa cum apar in planograma de distante pe Hartile Rutiere)
Plata se poate face:
 • On-line (cu cardul)
 • Prin transfer bancar 
 • Ramburs/la primirea marfii.
 
 • Livrarea
Data estimata de livrare poate varia in functie de produs si va fi specificata in e-mailul sau telefonul de confirmare a Comenzii.
Pentru toate categoriile de produse, termenul maxim de livrare este de 30 de zile, de la data confirmarii Comenzii.
Pentru Produsele aflate in stoc, livrarea se va face prin Curier. Intre inregistrarea Comenzii si preluarea acesteia de catre Curier exista un interval de 24 - 48 ore. Orice intarziere suplimentara va fi comunicata Clientului si se va agrea cu acesta un nou termen de livrare care nu va putea depasi termenul maxim prevazut mai sus. 
Atentie! Din cauza timpului foarte scurt de procesare a Comenzilor, este imposibila operarea de modificari asupra Comenzilor deja plasate si confirmate.
 
 • Conditii de livrare 
La livrarea Produselor prin intermediul Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale - prin unul sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre Vanzator.
In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in persoana, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.
Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus.
In cazul in care Clientul a indicat ca loc de livrare locul sau de munca, acesta trebuie sa se asigure ca poate receptiona Comanda si Curierul va fi acceptat in incinta, pentru predarea Produselor.
De cate ori va fi posibil, Clientul va fi contactat telefonic in prealabil de catre Curier, pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectata in momentul validarii Comenzii.
Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat; in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.
Livrarea se considera a fi indeplinita la momentul predarii/primirii Produselor comandate de Client, la adresa selectata de acesta in momentul in care a plasat Comanda.
 
 • Receptia produselor 
Clientul se obliga sa verifice Receptia Produselor in prezenta Curierului. Clientul va verifica daca produsele sunt livrate corespunzator din punct de vedere cantitativ si calitativ. 
Clientului ii vor fi înmanate de catre Curier, pentru semnare, Bonul de Livrare/AWB si Factura, ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret).  Prin semnarea Bonului de Livrare, Clientul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate.
In situatia in care Clientul va constata ca exista Produse deteriorate sau daca exista lipsuri fata de cantitatile inscrise pe AWB si Factura, Clientul  va inregistra respectivele probleme - in scris - pe bonul de livrare/AWB. Este obligatia Vanzatorului sa remedieze eventualele diferente, astfel:
 • Daca plata a fost facuta on-line (card) sau transfer bancar. In termen de maxim 5 zile, Vanzatorul va emite o Factura de corectie (pentru remedierea valorii in legatura cu Produsul constatat neconform la receptie si inscris pe AWB) si va rambursa in contul Clientului diferenta.
 • Daca modalitatea de plata aleasa este Ramburs, Clientul va plati valoarea corecta a Produselor constatate corespunzatoare (fara valoarea aferenta produsului/produselor neconforme), predand totodata produsul in cauza Curierului. In termen de maxim 5 zile, Vanzatorul va emite o Factura de corectie (pentru remedierea valorii in legatura cu Produsul constatat neconform la receptie si inscris pe AWB) si va rambursa in contul Clientului diferenta.  
 
 • Campaniile Promotionale
Promotiile oferite de gourmet-online.ro sunt valabile exclusiv pentru sectiunea si perioada mentionata, cu exceptia cazului in care este specificat altfel. 
Daca este cazul unei Promotii care se refera la atingerea unui prag valoric de achizitie, trebuie tinut cont de faptul ca, pentru eligibilitate intr-un astfel de caz, nu este luat in calcul si valoarea transportului, cu exceptia cazului in care este specificat altfel. 
Promotiile care au ca obiect gratuitatea sau reducerea costului transportului se aplica pentru fiecare livrare.
Atentie! Promotiile nu se cumuleaza intre ele! Daca, de exemplu, sunt anuntate Promotii individual aplicate, la anumite articole, si mai este anuntata si o reducere promotionala aplicata in conditia atingerii unui anumit nivel de achizitie – articolele care deja au beneficiat de reducerea promotionala – Promotii individuale - nu pot fi considerate in calcularea atingerii pragului valoric stabilit, cu exceptia situatiilor in care este mentionat altfel in promotie. 
Gourmet-online.ro, in calitate de organizator, isi rezerva dreptul de a intrerupe o Campania promotionala oricand, pe parcursul desfasurarii acesteia, cu informarea prealabila a consumatorilor (minim 3 zile calendaristice in avans) prin comunicare corespunzatoare pe Site.
Daca exista motive intemeiate, organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricare dintre conditiile stabilite in regulamentul campaniei respective, dar nu inainte de a anunta publicul (minim 3 zile calendaristice in avans) despre aceste modificari.
 
 • Anulare, Refuz, Retur Comanda
Orice promotie la care se ofera produs cadou se limiteaza la o singura comanda per persoana fizica sau persoana juridica.
In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este respinsa sau returnata integral, Clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata. Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client.
Deoarece gourmet-online.ro livreaza numai produse alimentare, nu poate fi acceptat Refuzul/Retur Comanda decat daca acesta este facut imediat la livrarea coletului de catre Curier si fara a desface coletul. In aceasta situatie Clientul va suporta doar taxa de transport (adica reprezentand) dus si ramburs - pentru a acoperi costurile de transport.
 
 • Forta Majora
Niciuna dintre parti, Clientul sau Vanzatorul, nu pot fi considerate culpabile pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor ce le revin, daca respectiva neexecutare sau intarzierea in executare au fost cauzate de o situatie de Forta Majora. O situație de Forta Majora este descrisa ca un eveniment care se poate incadra in oricare dintre cazurile definite prin Legea Romana referitor la incadrarea evenimentelor de Forta Majora. 
 
 • Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila
Orice conflict aparut intre gourmet-online.ro si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca si aceasta cale esueaza se va apela la solutionarea definitiva prin apelarea la instantele Romanesti competente de la domiciliul Vanzatorului.
 
 • Dispozitii finale
Daca vreuna dintre clauzele Termenilor si Conditiilor descrise mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.
Actualizat astazi, 24.02.2016:

Acest site a fost construit in cadrul proiectului “Implementarea unor sisteme informatice de comert electronic si plati electronice securizate in scopul cresterii productivitatii firmei” realizat prin POS CCE 2007-2013, Axa prioritara III “Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public”, Domeniul Major de Interventie 3: Sustinerea E-Economiei, OPERAŢIUNEA 2: “Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii on-line pentru afaceri.“
Pentru mai multe informaţii despre programele cofinanţate de Uniunea Europeană, puteți accesa www.fonduri-ue.ro
Conținutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Copyright © 2019  www.gourmet-online.ro. Toate drepturile rezervate.